Spring naar de inhoud

Vegan Appelcake

Vegan Appelcake

Cake, wie houdt er niet van. Die romige smaak en luchtige textuur maken het tot de perfecte lekkernij. Dit heeft deze lekkernij allemaal te danken aan de hoofdingrediënten bakmeel, eieren en suiker. Deze ingrediënten zijn alleen niet voor iedereen bruikbaar. Ben je vegan? Reageer je niet goed op gluten? Probeer je geraffineerde suikers te mijden? Dan hebben wij speciaal voor jou dit recept ontwikkeld. Geniet van deze heerlijke vegan cake met stukjes appel! 

Benodigdheden:
Voor 1 cake

100 gram havermeel
100 gram kokosmeel
2 eetlepels kokosbloesemsuiker
1 theelepel bakpoeder
Snufje zout
125 gram pure appelmoes
100 ml kokosmelk
1 banaan
2 eetlepels kokosyoghurt
50 gram kokosolie
2-3 grote appels

Bereiding:
Duur: 60 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier. Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Snijd 2 appels in blokjes en snijd 1 appel in dunne plakjes. Prak de banaan en smelt de kokosolie. Zet twee beslagkommen klaar. Voeg in de ene kom alle droge ingrediënten samen (havermeel, kokosmeel, kokosbloesemsuiker, bakpoeder en zout) en mix door elkaar. Voeg in de andere kom alle natte ingrediënten samen (appelmoes, kokosmelk, banaan, kokosyoghurt en kokosolie) en mix door elkaar. Giet de natte ingrediënten over de droge ingrediënten en mix totdat er een glad geheel ontstaat. Het klopt dat het mengsel aan de stevige kant is. De appelblokjes kunnen vervolgens worden toegevoegd en door het mengsel worden geroerd. Giet het mengsel in de cakevorm en versier met de appelschijfjes en wat kokosbloesemsuiker.

Bak de cake zo’n 40 minuten. Laat de cake 30 minuten afkoelen in de cakevorm en haal de cake vervolgens uit de vorm. Eetsmakelijk!