Spring naar de inhoud

Verrassende studie toont aan dat Echinaforce werkzaam is tegen Corona-virussen

Een onderzoek van het internationaal bekende laboratorium in Spiez, Zwitserland toont aan dat Echinaforce helpt tegen Coronavirussen – waaronder Sars-CoV-2. Echinaforce, een natuurlijk middel van de Zwitserse firma A. Vogel, is gemaakt van Echinacea Purpurea – de Rode Zonnehoed. Het middel is al jaren op de markt in tablet- en druppelvorm. 

De studie werd gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift ‘Virology Journal’.  https://virologyj.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12985-020-01401-2

In Zwitserland en andere landen is deze studie inmiddels in de media gekomen maar in Nederland nog niet. Hieronder een interview van SRF (de Zwitserse NOS):

Resultaten van de studie

Op dit moment is de werkzaamheid van Echinaforce alleen nog In-Vitro bewezen, in een kunstmatige omgeving. Voor de studie werden menselijke cellen van de bovenste luchtwegen gebruikt. Het weefsel van verschillende donoren werd geïnfecteerd met verschillende pathogene virussen in een petrischaaltje. Vervolgens werd er in diverse stadia behandeld met Echinaforce.
Echinaforce bleek een dodelijk effect te hebben op de verschillende virussen. Het bestrijdt niet alleen Sars-CoV-2, maar ook Sars-CoV-1 en Mers-CoV. Tevens werkt de stof tegen het meest voorkomende verkoudheidsvirus, HCoV-229E.

Hoe het werkt

De exacte werking van Echinaforce is nog niet bekend. Wel heeft het onderzoek aangetoond dat de virussen inactief werden na in direct contact te zijn gekomen met Echinaforce. De virussen MERS-CoV, SARS-CoV-1 en SARS-CoV-2 konden zich niet meer herstellen. Het resultaat laat voor het verkoudheidsvirus, HCoV-229E zelfs zien dat het dit kan doden. 

Van In-Vitro naar In-Vivo

De werkzaamheid van Echinaforce is dus in een petri-schaaltje aangetoond, In-Vitro. Om aan te kunnen tonen dat Echinaforce ook buiten het kunstmatige weefsel werkzaam is, is meer onderzoek nodig. Dat zou bestaan uit In-Vivo onderzoek – een studie met mensen. Een nadeel daarvan is dat er erg veel mensen nodig zijn om dit onderzoek uit te voeren, tot aan wel tienduizenden proefpersonen. 

Een voordeel is echter, dat Echinaforce vrij verkrijgbaar is en als homeopathisch geneesmiddel al is goedgekeurd.

Hoe Echinaforce tegen het Coronavirus moet worden gedoseerd, is nog niet duidelijk.

“In ons in vitro onderzoek werd SARS-CoV-2 geïnactiveerd na behandeling met een hoge concentratie van een Echinacea purpurea-preparaat. De hypothese dat het extract effectief zou kunnen zijn als profylactische behandeling, zou in vivo moeten worden getest.”

, schrijft het laboratorium.

Het antwoord op de vraag of en in hoeverre Echinaforce effectief is tegen het coronavirus bij de mens, is dus nog niet beantwoord.

In een eerdere studie werd de werkzaamheid al wel In Vivo aangetoond tegen verkoudheid. *
https://link.springer.com/article/10.1007/s10354-012-0166-0

Joanne van den Berg

Orthomoleculair therapeut volgens klinische Psycho Neuro Immunologie. 

Contact: info@revival.nl
Telefoon: 0318 – 64 89 80