Spaghetti Bolognese maar dan Anders

Pasta Bolognese maar dan Anders

Zin in een Italiaanse gerecht, maar geen zin in wéér Spaghetti Bolognese? Zoek dan niet verder en richt je op dit recept! Met deze variatie op de traditionele Spagetti Bolognese geef je je pasta een leuke, vernieuwde twist. In plaats van tomatensaus maak je namelijk een smaakvolle wortelsaus. Wortelen zitten boordevol vitaminen, mineralen en vezels. Je zet dus niet alleen een smaakvolle, maar ook nog eens een gezonde maaltijd op tafel. Geliefd door het hele gezin! 

Benodigdheden:
Voor 2 personen

300 gram boekweit fusilli 
300 gram (biologisch) rundergehakt
500 gram wortelen
1 gele ui
2 teentjes knoflook
Zeezout & peper
Olijfolie

Bereiding:
Duur: 25 minuten

Zorg ervoor dat de wortelen voorgekookt of gestoomd zijn. Bewaar het kookvocht van de wortelen. Snijd de ui in ringen en pel de knoflook. Verwarm vervolgens een scheutje olijfolie in een wok en rul het gehakt. Kook ondertussen de boekweit fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Doe de wortelen, de ui en de knoflook in een daarvoor bestemde keukenmachine of blender. Je kunt ook gebruikmaken van een staafmixer. Voeg hier 2-3 eetlepels olijfolie aan toe en mix tot een gladde saus. Als de saus nog te dik is kun je wat kookvocht toevoegen. 

Zodra het gehakt, de fusilli en de saus klaar zijn voeg je alles bij elkaar. Verwarm nog zo’n 5-10 minuten. Serveer met verse bieslook en …  

Buon Appetito!

Tip: Door gebruik te maken van boekweit fusilli in plaats van gewone fusilli is de maaltijd volledig glutenvrij. Boekweit is namelijk geen graan, maar heeft hier wel veel van weg. Daarom is boekweit hier de perfecte vervanger voor!