Spring naar de inhoud

Smoothie Green & Delicious

Smoothie Green & Delicious

Green & Delicious? Je denkt waarschijnlijk: ‘Hoe dan?!’ Maar, het kan écht! Ik moet toegeven, het was lastig om lekkere, groene smoothie te maken. Na verschillende pogingen ben ik erg tevreden met dit eindresultaat en deel ik het graag met jullie.

Door groenten in een smoothie te verwerken zorg je ervoor dat je dagelijkse groenten inname sterk verhoogd. Rijk aan vitaminen, mineralen, vezels en antioxidanten maakt deze smoothie een echte energiebooster!

Wist je dat:
Chiazaad is rijk aan vezels en eiwitten en bevat omega-3 vetzuren. Omega-3 vetzuren ondersteunen ons hart en kunnen ontstekingen verminderen. Ook zorgt Chiazaad voor het constant houden van de bloedsuikerspiegel. De kleine zwartbruine zaadjes hebben weinig smaak en zijn hierdoor gemakkelijk toe te voegen aan je voedingspatroon. Bij deze smoothie heb ik ervoor gekozen de zaadjes over de smoothie heen te strooien, maar je kunt ze ook mee blenden. 

Benodigdheden:
Voor 1 grote smoothie

Nutribullet of blender
Rijpe banaan
Passievrucht (vers of diepvries)
Halve avocado
Handje baby spinazie
Kwart komkommer
Takje verse munt
Eetlepel chiazaad
300 ml koud water

Optioneel: Proteïne poeder

Bereiding:
Duur: 10 minuten

Pel de banaan, halveer en ontpit de avocado en snijd de komkommer in plakjes. Doe de ingrediënten alvast in de blender. Snijd de passievrucht open en schep beide helften leeg in de blender (of gebruik zo’n 2-3 blokjes passievrucht uit de diepvries). Doe vervolgens de baby spinazie en de blaadjes munt in de blender. Voeg als laatste het water toe.

Blend totdat er een stevige smoothie ontstaat, vrij van klontjes. Mocht de smoothie te dik zijn dan kan er nog water worden toegevoegd. 

Schenk de smoothie over in een groot glas en decoreer met chiazaad.

Geniet van deze energieboost!

Tip: Door proteïne poeder toe te voegen aan je smoothie creëer je een volwaardige maaltijd rijk aan vitaminen, mineralen, vezels en eiwitten. Gebruik je een weiproteïne, dan wordt je smoothie er lekker romig van. Heerlijk als ontbijt of als lunch. Ook ideaal wanneer je even iets minder tijd hebt. 

Voor deze smoothie heb ik de DeBa Pharma Whey Proteïne Isolaat Vanillie gebruikt:
https://bit.ly/37PSt0a