Spring naar de inhoud

Salade met gekruide kip & homemade Tzatziki

Er gaat niets boven een frisse salade met pit! Hieronder hét recept voor zo’n salade. De frisse smaken van komkommer en veldsla gaan perfect samen met de pittige smaken van de gekruide kip en zelfgemaakte Tzatziki. Heerlijk als gezonde en voedzame lunch of als bijgerecht bij een uitgebreid diner. 

Benodigdheden:
Voor 2 personen

Salade:
400 gram veldsla
200 gram kipfilet of kipdijfilet
2 el olijfolie
2 tl kipkruiden (of naar smaak)*
Halve komkommer

Dressing:
200 ml Griekse yoghurt 10%
Halve komkommer
1-2 teentjes knoflook
Snufje zeezout

Bereiding:
Duur: 20 minuten

Snij de kip in kleine stukken en doe in een kom. Giet de olijfolie over de kip en voeg de kruiden toe. Meng door elkaar totdat de kruiden goed verdeeld zijn over de kip. Zet vervolgens in de koelkast, zodat de kruiden in de kip kunnen trekken. 

Schep de Griekse yoghurt in een schaal. Snijd de ene helft van de komkommer door over de lengte. Verwijder de zaadlijsten en rasp de komkommer fijn. Pers de knoflook. Gebruik naar voorkeur 1 of 2 knoflookteentjes. Mix de komkommer en knoflook door de yoghurt en breng op smaak met een snufje zeezout. 

Haal de kip uit de koelkast en bak totdat deze goed gaar is. Snijd de andere helft van de komkommer in partjes. Doe de sla en de komkommer in een daarvoor bestemde schaal. Voeg vervolgens de kip toe en 3 flinke tl homemade Tzatziki. 

Tip: Het leuke van een salade is dat ze gemakkelijk uit te breiden zijn met extra groenten, noten, pitten en zaden. 

*Let erop dat de kruidenmixen die je gebruikt geen gistextract (E621) en veel zout bevatten. Ikzelf gebruik voor het kruiden van de kip de Silvo Kip Mix. Uiteraard kun je ook zelf je kruidenmix samenstellen.