Spring naar de inhoud

Pesto & Kip Pasta

Pesto-&-Kip-Pasta

Het is vrijdag begin van de avond, je bent net klaar met werken en staat in de supermarkt te bedenken wat je die avond gaat eten. Je hebt zin in iets lekkers en het moet ook snel en gemakkelijk te maken zijn. Denk dan eens aan deze Pesto & Kip Pasta! Ontzettend snel en gemakkelijk te maken. Je zet binnen 30 minuten een overheerlijke en gezonde pasta op tafel!

Wanneer je wat meer tijd te besteden hebt kun je er ook voor kiezen om deze pasta te maken met zelfgemaakte pesto.

Benodigdheden:
Voor 2 personen

300 gram bruine rijst fusilli
400 gram (biologisch) kipdijfilet
130 gram Pesto
250 gram cherry tomaten
40 gram pijnboompitten
Parmezaanse kaas (vegan)
Zeezout & peper
Olijfolie

Bereiding:
Duur: 30 minuten

Snijd de kipdijfilet in blokjes. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een wokpan en bak de kip. Kook tegelijkertijd de pasta, zoals vermeld op de verpakking. Snijd de cherry tomaten door helft. Giet vervolgens de pasta af en laat goed uitlekken.  Je kunt het potje pesto of de zelfgemaakte pesto aan de kip toevoegen wanneer deze gaar is. Roer goed door elkaar en voeg vervolgens de gekookte pasta en de cherry tomaten toe. 

Bak de pijnboompitten even kort in een koekenpan en meng door de pasta pesto. Strooi als laatste de Parmezaanse kaas over de pasta en eet smakelijk!

Tip: De bruine rijst fusilli is ook te vervangen door andere (glutenvrije) pasta varianten. 
Voor de vegan Parmezaanse kaas maken wij graag gebruik van het merk Violife. 
Wanneer wij voor een potje pesto kiezen nemen wij de biologische pesto van Costa Ligure.