Blog

  • Vegan Appelcake
    Cake, wie houdt er niet van. Die romige smaak en luchtige textuur maken het tot de perfecte lekkernij. Dit heeft deze lekkernij allemaal te danken aan de hoofdingrediënten bakmeel, eieren en suiker. Deze ingrediënten zijn alleen niet voor iedereen bruikbaar. Ben je vegan? Reageer je niet goed op gluten? Probeer je geraffineerde suikers te mijden? Dan hebben… Meer lezen »Vegan Appelcake
  • Chlorofyl, een hot topic
    De stof Chlorofyl is momenteel een hot topic. Op het populaire platform TikTok komt het regelmatig voorbij. Dit vonden wij erg interessant, want waarom ligt Chlorofyl momenteel zo onder de aandacht? Het schijnt te werken tegen acne? Wij hebben ons ingelezen en het een en ander uitgezocht over deze bijzondere stof. Dit vatten wij graag voor je… Meer lezen »Chlorofyl, een hot topic
  • Spaghetti Bolognese maar dan Anders
    Zin in een Italiaanse gerecht, maar geen zin in wéér Spaghetti Bolognese? Zoek dan niet verder en richt je op dit recept! Met deze variatie op de traditionele Spagetti Bolognese geef je je pasta een leuke, vernieuwde twist. In plaats van tomatensaus maak je namelijk een smaakvolle wortelsaus. Wortelen zitten boordevol vitaminen, mineralen en vezels. Je zet… Meer lezen »Spaghetti Bolognese maar dan Anders
  • Het Opioïde-Endocannabinoïde systeem
    Bij BrainQ Opleidingen hebben we een masterclass over het opioïde-endocannabinoïde systeem gevolgd. Het doel van deze dag was, de verbinding van het endocannabinoïde systeem met het endorfinesysteem te begrijpen, evenals de rol die het speelt binnen de epigenetica. Er is over dit onderwerp reeds veel informatie te vinden, maar het is geen gemakkelijke materie. Het endorfinesysteem wordt… Meer lezen »Het Opioïde-Endocannabinoïde systeem
  • Thaise Gele Curry
    Na een lange en drukke werkdag hebben nog maar weinig mensen zin om zich uit te sloven in de keuken om een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Deze gemakkelijk en snel te bereiden Thaise Gele Curry is dan een uitkomst! Binnen 30 minuten heb je namelijk een overheerlijke en gezonde maaltijd op tafel gezet waar je… Meer lezen »Thaise Gele Curry
  • Het hoe en wat van Vitamine B12
    Vitamine B12 klinkt de meeste van ons bekend in de oren. Je hebt er vast wel eens iets over gehoord of over gelezen. Maar wat doet deze vitamine nu precies? Heeft een vegetarisch of vegan lifestyle effect op vitamine B12? Wat zijn de symptomen van een tekort? In dit artikel alles over het ‘hoe’ en ‘wat’ van… Meer lezen »Het hoe en wat van Vitamine B12
  • De veelzijdige alg Spirulina
    Spirulina, u heeft er vast wel eens iets over gehoord of van gezien. Spirulina (Arthrospira platensis) is een blauwgroene zoutwateralg, welke van nature groeit in mineraalrijke zoutmeren in Mexico en Afrika. De Azteken uit Mexico maakten hier honderden jaren geleden al dankbaar gebruik van en ook bij de inheemse bevolkingen rondom de Sahara woestijn in Afrika is… Meer lezen »De veelzijdige alg Spirulina
  • Salade met gekruide kip & homemade Tzatziki
    Er gaat niets boven een frisse salade met pit! Hieronder hét recept voor zo’n salade. De frisse smaken van komkommer en veldsla gaan perfect samen met de pittige smaken van de gekruide kip en zelfgemaakte Tzatziki. Heerlijk als gezonde en voedzame lunch of als bijgerecht bij een uitgebreid diner.
  • Banaan pannenkoekjes met fruit
    Banaan pannenkoekjes zijn heerlijk als ontbijt of als lunch. Mijn all time favorite zijn deze pannenkoekjes op een zonnige zondagmorgen met verse bessen. Het leuke is dat je met de banaanpannenkoekjes als basis ook eeuwig kunt blijven variëren. Maak er bijvoorbeeld eens een herfst/winter ontbijtje van door havermout aan het beslag toe te voegen en de pannenkoekjes… Meer lezen »Banaan pannenkoekjes met fruit
  • Wereld Ei Dag
    Elke 2e vrijdag in oktober is het Wereld Ei Dag, een dag waarop internationaal aandacht wordt geschonken aan het ei. Dit vonden wij een perfecte gelegenheid om ook eens wat extra aandacht aan het ei te besteden, want wat maakt een ei nu zo speciaal? Het woord ‘ei’ zegt het eigenlijk al, eieren zitten bomvol eiwit. Een… Meer lezen »Wereld Ei Dag
  • Verrassende studie toont aan dat Echinaforce werkzaam is tegen Corona-virussen
    Een onderzoek van het internationaal bekende laboratorium in Spiez, Zwitserland toont aan dat Echinaforce helpt tegen Coronavirussen – waaronder Sars-CoV-2. Echinaforce, een natuurlijk middel van de Zwitserse firma A. Vogel, is gemaakt van Echinacea Purpurea – de Rode Zonnehoed. Het middel is al jaren op de markt in tablet- en druppelvorm.  De studie werd gepubliceerd in het… Meer lezen »Verrassende studie toont aan dat Echinaforce werkzaam is tegen Corona-virussen